OSTALE STORITVE

BOWNOVA TERAPIJA

Bownova terapija je namenjena vzpostavljanju ravnovesja na področju nevroloških, hormonalnih, limfnih, mišičnih in energetskih sistemov človeškega telesa. Je edinstvena manualna tehnika, ki telo stimulira tako fizično kot tudi energijsko.

Kako deluje: pravilni dražljaji pomagajo telesu, da se uravnovesi, gre za metodo zdravljenje z dotikom. Terapevt z manipulacijo mehkega tkiva z dotiki, ki trajajo le toliko, da izzovejo dražljaje na posameznih delih telesa doseže izboljšanje počutja. Dotiki so kratki, izvajajo se v ustreznem zaporedju. Ko se prekinejo, to telesu omogoči, da se odzove na stimulacijo tkiv.

Komu je namenjena? Gre za neinvazivno, varno metodo, ki jo je mogoče uporabiti pri ljudeh vseh starosti primerna je tako za nosečnice kot tudi za športnike. Lahko dopolnjuje metode zdravljenja, ki jih nudi sodobna medicina.
Priporoča se za lajšanje že prisotnih težav, bolečin ter kot sprostitvena in preventivna terapija.

Težave pri katerih je primerna: za zelo širok spekter zdravstvenih težav.

Terapija traja od 30-50 min odvisno od težave. Delovanje se odraža že med samo terapijo in še tudi nekaj dni po zaključeni terapiji.

Po terapiji: se priporoča zdrav življenjski slog, uživanje zadostnih količin vode in izogibanje večjim fizičnim obremenitvam. Nekaj dni po terapiji se ne priporoča obiska masaže, akupunkture in kiropraktika.

Avtor te terapije je Thomas Bowen, ki svoje strokovno življenje posvetil neinvazivni metodi odpravljanja zdravstvenih težav in s tem spremenil življenje številnim ljudem. Njegova metoda je enostavna, učinkovita in mednarodno strokovno priznana.

Vas je že kdaj kdo ozdravil z dotikom? Bownova terapija je namreč točno to – zdravljenje z dotikom. Gre za čudežno tehniko vzpostavitve ravnovesja na področju nevroloških, hormonskih, limfnih, mišičnih in energetskih sistemov.

Bownova terapija je:
– neinvazivna
– popolnoma varna
– enostavna
– učinkovita
– mednarodno priznana
– primerna za vsakogar

Z manipulacijo mehkega tkiva se izzove dražljaje na posameznih delih telesa. Dotiki so kratki, izvajajo pa se v ustreznem zaporedju. Telesu omogočajo odziv na stimulacijo krvi. Skupen učinek je vzpostaviti ravnovesje v telesu in doseči izboljšanje počutja.

Namen terapije:
1. lajšanje že obstoječih težav (bolečina)
2. preventivna terapija

Bownova terapija se je izkazala kot zelo uspešna pri akutnih in kroničnih težavah v mehkih tkivih, športnih poškodbah, bolečinah v hrbtu in vratu, išiasu, problemih z medenico, kolki, koleni, gležnji, pri glavobolih, migrenah, motnjah v dihalnem, prebavnem, reprodukcijskem in hormonskem sistemu, zelo pa je uspešna tudi pri rehabilitaciji po operacijah.

Čas trajanja terapije je pol ure, po potrebi ga je možno podaljšati na 50 minut, odvisno od težave. Čarobnost delovanja se občuti že med samim izvajanjem terapije in ostane prisotna še nekaj dni po zaključku terapije.

Če ne verjamete v čarovnijo, potem boste zagotovo verjeli v Bowna!

Obrazna refleksna terapija Sorensensistem

Obrazna refleksna terapija predstavlja kombinacijo znanj stare kitajske medicine, akupunkture, znanj iz Vietnama in Južne Amerike o energijskih točkah in conah na telesu. Metodo je utemeljila Lone Sorensen, ki je združila ugotovitve japonskega strokovnjaka dr. Yamamoto, dr. Chaua iz Vietnama, dr. Wong iz ZDA, dr. Bossy iz Francije ter dr. Castilla Moralesa in Marie Perez iz Argentine.

Metoda je namenjena vzpostavljanju celostnega telesnega in čustvenega ravnovesja, blagodejno deluje na vse organe. Temelji na stimulaciji refleksnih točk in con na obrazu in lasišču.

Zakaj je primerna: uspešna je pri odpravljanju hormonsko in nevrološko pogojenih težav zato je posledično učinkovita na področjih kot so stres, predmenstrualni sindrom, različne hormonske motnje vključno z izzivi pri spočetju, odpravlja migrene in trdovratne glavobole, je učinkovita na področju lajšanja različnih alergij, predstavlja naravni lifting obraza in pomaga tudi na področjih kot so nespečnost, težave s sinusi in depresije. Lajša stanja, ki jih s seboj prinašajo bolezni kot so Parkinsonova, demenca in multipla skleroza.

Učinkovita je tudi pri odpravljanju učnih težav, pri soočanju s čustvenimi stiskami otrok in mladostnikov ter pripomore k izboljšanju koncentracije.

Vam pogosto pravijo, da gledate grdo pa v resnici sploh ne?
Mišice obraza namreč odsevajo napetost mišičevja v celotnem telesu. Morda je čas, da svojemu obrazu privoščite malo sprostitve.

Obrazna refleksoterapija je neinvazivna in sproščujoča metoda, ki ima učinek na počutje človeka. Deluje na telesni, duševni, energetski in čustveni ravni človeka. Združuje delovanje akupunkturnih točk, refleksnih con, meridijanov in živčevja.

Potek terapije

1. Terapevt ob prvem obisku, po temeljitem pogovoru o vaših težavah sestavi individualni terapevtski načrt.
2. Število potrebnih terapij je odvisno od številnih dejavnikov (težave, starosti, življenjskega sloga, psihičnega stanja, prehrane in fizične aktivnosti).
3. Priporočljiva dinamika terapij je deset terapij v razmaku enega tedna. Med prvo in tretjo fazo poteka čiščenje telesa, zato večina strank zazna spremembe že po prvi terapiji. Proces zdravljenja se začne med tretjo in sedmo terapijo, takrat so tudi vidni zunanji znaki uravnovešenega telesa, boljše počutje in odprava simptomov. Med osmo in deseto terapijo se doseženo stanje stabilizira.
4. Za ohranjanje ravnovesja telesa se v nadaljevanju priporoča preventivna terapija enkrat mesečno.
5. V rehabilitacijske namene se lahko terapija izvaja vsak dan.
6. Za uspešnost terapije je zelo pomembna hidracija telesa.

Obrazna refleksoterapija je dokazano učinkovita pri večini težav, kot so: nespečnost, alergije, kožne bolezni, sinusitis, migrena, hormonsko neravnovesje, čustvene težave, diabetes, multipa skleroza in podobno.

Ste pripravljeni na najbolj sproščujoče potovanje?

Limfna drenaža po dr. Voddru

Limfna drenaža po dr. Voddru temelji na nežnih, polkrožnih, črpalnih gibih, ki z raztezanjem kože stimulirajo limfni tok, kar vzpodbudi pretok limfne tekočine v celem telesu. Vpliva na avtonomni živčni sistem, zmanjšanje bolečine, na imunski sistem in ima drenažni učinek.

Juicy face lifting masaža

by Sandra Laznik

Čas je, da aktiviraš obrazne mišice! Juicy face lifting je lepotni in zdravilni tretma, ki združuje masažo in trening obraza. Je popolnoma naravna metoda, s katero aktiviramo vse obrazne mišice, kar aktivira žleze v glavi, pospeši prekrvavitev možganov in poveča cirkulacijo kisika v njih, vse to pa ugodno vpliva na naše hormonsko ravnovesje.

Lahko bi rekli, da je Juicy face lifting naravni lifting obraza, saj z njim na povsem naraven način dosežemo boljši mišični tonus obraza, gladitev gub, podbradka ter dvig ličnic in oči.

Tretma je sestavljen iz dveh delov:
1. trening obraza
2. masaže obraza, dekolteja in vratu

S treningom obraza dosežemo:
– povečanje napetosti kože
– odpravljanje podočnjakov
– sproščena čeljust
– izboljšan tonus kože
– zmanjšanje gubic obraza
– polnejše ustnice
– stabilizacija hormonskega ravnovesja
– preoblikovanje podbradka
– izboljšana prekrvavitev možganov

Učinki masaže obraza, dekolteja in vratu:
– krepimo imunski sistem
– dosežemo globoko sprostitev
– aktiviramo limfo
– aktiviramo akupresurne točke
– sprostimo živčni sistem
– lajšamo glavobole in utrujenost

Tretma je namenjen vsem, ki želijo močne in napete obrazne mišice na povsem naraven način. Sploh obstaja kdo, ki jih ne želi?

Bipolarna refleksna terapija Sorensensistem

Potrebuješ DELUXE sprostitev? Bipolarna refleksna terapija je manualna metoda, ki se izvaja s stimulacijo različnih con in točk obraza, lasišča in stopal. Z bipolarno refleksno terapijo uravnavamo hormone v telesu in možganih. Noro, kajne?

S terapijo dosežemo globoko sproščenost in telo pripeljemo do meditativnega stanja, v katerem se uravnovesita dihanje in srčni utrip, kar je pogoj, da telo začne izločati strupe, ki so posledica čustvenih blokad in travm, ki so ostale shranjene v našem umu.

Metoda je primerna za vsakogar, tako odrasle, kot tudi otroke, mladostnike in starejše.

Uporablja se predvsem pri odpravljanju škodljivih učinkov stresa, duševnih in vedenjskih motnjah, posttravmatski stresni motnji, depresiji, izgorelosti, motnjah hranjenja, razreševanju travm in podobno.

Učinki bipolarne refleksne terapije so:
– zmanjšanje stresa
– zmanjšanje utrujenosti
– umirjenost in pozitivna naravnanost
– boljša kakovost spanca
– boljše miselne sposobnosti
– izboljšanje krvnega obtoka
– izboljšanje energijskih poti telesa

Znebi se vsega negativnega v telesu – čas je, da se sprostiš in se ponovno rodiš.

Tibetanska nevrološka refleksna terapija

OČISTI SE! Tibetanska nevrološka refleksna terapija je učinkovita oblika energetskega čiščenja, ki vzpostavlja čustveno ravnovesje, čisti in razstruplja telo in izboljšuje prekrvavitev organov. Terapija blagodejno vpliva na celoten organizem, kljub temu, da poseben poudarek daje hrbtenici.

Z izvajanjem tibetanske nevrološke refleksne terapije na stopalih lahko odpravimo težave s hrbtenico. Zanimivo, kajne? Cona hrbtenice se namreč nahaja na notranjem delu stopal, zato je izvajanje terapije povsem varno, saj se izvaja izključno na stopalih in ne neposredno na hrbtenici, kar je še posebej uporabno v primeru prisotnih bolečin v hrbtenici.

Tibetanska nevrološka refleksna terapija je zelo učinkovita pri lajšanju naslednjih težav:
– pri bolečinah v križu, vratu, ali katerem drugem delu hrbtenice
– spodbujanju delovanja imunskega sistema
– spodbujanju krvnega obtoka
– sproščanju telesa
– pri glavobolih
– pri stresu
– pri nespečnosti, prebavnih in menstrualnih težavah
– pri težavah z jajčniki in maternico
– pri živčnosti in mišični napetosti
– pri težavah s sklepi

Priporočljiva pa je tudi kot preventivna metoda za ohranjanje zdravja.

Kakšen je pa tvoj današnji izgovor, da si je ne privoščiš?

Naročanje in kontakt za ostale storitve je 041 698 794

en_GBEnglish (UK)